Skip to content

Wie zijn wij?

Het bestuur van Herenboeren Aalkeet bestaat momenteel uit 4 mensen. Hieronder stellen zij zich kort voor.

babette

Babette van den Boogaard

voorzitter

“Terug naar de basis” was het eerste waar ik aan dacht bij het concept Herenboeren. Hoe mooi is het om eten te verbouwen in evenwicht met de natuur, samen met andere mensen. Al meer dan 30 jaar woon ik met veel plezier in Vlaardingen, samen met mijn man en onze twee zonen. Eten is een belangrijk onderwerp bij ons thuis, in de breedste zin van het woord. Van waar het vandaan komt tot hoe het klaar gemaakt wordt.

In het dagelijks leven ben ik locatie-coördinator van 10 klassen waar jongeren van 12-18 jaar Nederlands als tweede taal leren, voordat ze doorstromen naar regulier onderwijs. Veel van deze coördinerende taken komen goed van pas bij het opzetten onze Herenboerderij.

Foto Hanneke_2

Hanneke Rombouts

secretaris

In de jaren ’80 begon ik met het samenstellen van menu’s in het eerste Rotterdamse eetcafé Dizzy, de passie voor ‘goed’ en verantwoord eten liet zich zien. In de jaren ’90 als projectleider EcoTeams, het milieuvriendelijke huishouden. Mijn eigen Vlaardingse EcoTeam bestaat inmiddels 23 jaar.Toen al hadden we de groentenkrat van Landzicht uit Strijen.

Via de Stichting Herenboeren Rotterdam kwam ik contact met te pachten percelen aan de Zuidbuurt en kwam wederom Bart tegen, wethouder duurzaamheid/milieu Daarna zijn we met een groep enthousiastelingen begonnen met het Vlaardingse Herenboeren initiatief.

boekhouder

Vacature

penningmeester

Op dit moment hebben we een vacature voor penningmeester. Ben jij, naast geïnteresseerde herenboer, gek op cijfers en kun je financiële complexiteiten helder uitleggen? Wil je samenwerken met andere enthousiaste vrijwilligers? Dan ben jij de persoon die wij zoeken en stuur een email.

M-lab-_DSC9850_cut

Ruud de Jong

algemeen

Ik heb me aangesloten bij het bestuur van Herenboeren Aalkeet omdat het me heel tof lijkt om onderdeel te zijn van een heel concrete verbetering aan ons voedselsysteem. Daarnaast hoop ik een deel van het enthousiasme wat ik heb voor eten en waar het vandaan komt, via een Herenboerderij over te brengen naar mijn drie kinderen.

In het dagelijks leven werk ik aan software-applicaties en het afstemmen daarvan op de wensen van de klant. Ik doe dat bij Priva waar de klant de teler is, dus ook daar sta ik dichtbij de voedselketen maar dan op een andere manier.

Martin

Martin Hagestein

algemeen

Binnen onze coöperatie neem ik vooral mijn ervaring bij Herenboeren Vlinderstrik mee.
In het dagelijks leven ben ik mede eigenaar van een creatief bureau in Vlaardingen. De stad waar ik ook woon met mijn vrouw en drie kinderen.
Naast mijn werk, gezin, huis en sport wil ik mijn tijd en energie graag inzetten om in de omgeving van Vlaardingen een succesvolle herenboerderij op te zetten.